Játra odblaníme, důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Ty obalíme v hladké mouce a prudce osmahneme na oleji z obou stran. Vyjmeme je a dáme stranou. Na oleji osmažíme do růžova cibuli pokrájenou na kroužky a plátky česneku. Vše zalijeme vývare a vínem, přivedeme do varu, osolíme a opepříme. Přidáme rybízový džem a citrónovou kůru.
Vložíme zpět opečená játra, snížíme příkon tepla a velmi zvolna je pod pokličkou dusíme asi jeden a půl hodiny. Je-li třeba podlijeme.
Nakonec přidáme olivy. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.
Poznámka:
Dušení je dlouhé, ale má to tu výhodu, že se při tom dá udělat řada jiných věcí. A třeba v zimě, kdy jsme více doma a nespěcháme do přírody, to tak nevadí.