Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Červené kuřecí karí s kukuřicí a hráškem
(kni)
recept číslo: 2877
cekukar.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g kuřecích prsou
2 lžíce červené karí pasty
1 lžíce oleje
1 šálek kokosového mléka
1 šálek vody
malá konzerva kukuřice
malá konzerva hrášku
malá konzerva fazolí
1 lžíce rybí omáčky
2 lžičky hnědého cukru
2 lžičky strouhané citróbnové kůry
1/2 šálku lístků čerstvé bazalky
 

Postup

Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Na hluboké pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme červenou karí pastu a za stálého míchání smažíme asi minutu. Potom přidáme maso a opečeme do hněda. Zalijeme kokosovým mlékem a vodou a dusíme asi 15 minut. Přidáme kukuřici, fazolky, hrášek a dusíme dalších 5 minut. Na závěr přidáme rybí omáčku, cukr, nastrouhanou citrónovou kůru a lístky bazalky. Důkladně promícháme a chviličku prohřejeme.
Podáváme s rýží, nejlépe jasmínovou.
Poznámky:
Inspirovánou thajskou kuchyní.
Lze použít i jinou podobnou zeleninu - třeba kukuřici a mražené (posekané) fazolkové lusky).

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".