Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové závitky s hruškou na medu
(cas)
recept číslo: 2876
hruszavi.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g vepřové kýty
100 g sýra Niva
150 ml červeného vína
1 hruška
4 lžíce plnotučné hořčice
4 jarní cibulky
1 lžíce medu
1 lžíce tmavé sojové omáčky
4 snítky oregana
sůl
mletý pepř
 

Postup

Již při nákupu myslíme na to, že z vepřové kýty potřebujeme udělat 4 silnější plátky (ideálně si je necháme uříznout u řezníka). Každý plátek ještě nakrojíme tak aby vznikly velké tenké plátky. Hodně je naklepeme,čímž se ještě roztáhnou. Z obou stran je osolíme a opepříme. Z Nivy uděláme 4 hranolky, hrušku rozdělíme na čtvrtiny a odstraníme jádřinec. Cibulky očistíme.
Každý plátek potřeme po jedné straně hořčicí, položíme na něj čtvrtku hrušky, hranolek sýra, jednu jarní cibulku (překrojíme, aby nevyčnívala) a snítku oregana. Plátky stočíme a zavážeme kuchyňskou nití (nebo jinak upevníme).
Naskládáme je do zapékací misky a pokapeme medem promíchaným se sojovou omáčkou. Podlijeme trochou červeného vína a vložíme do trouby předehřáté na 200 st. C. Pečeme asi 30 minut, během pečení podléváme červeným vínem. Maso by mělo zůstat šťavnaté, nepečeme zbytečně déle, aby se nevysušilo.
Vhodnou přílohou je rýže.
Poznámka:
Nevadí-li nám ovoce servírované k masu, můžeme mezi závitky do zapékací misky vložit ještě na čtvrtky pokrájenou druhou hrušku.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".