Již při nákupu myslíme na to, že z vepřové kýty potřebujeme udělat 4 silnější plátky (ideálně si je necháme uříznout u řezníka). Každý plátek ještě nakrojíme tak aby vznikly velké tenké plátky. Hodně je naklepeme,čímž se ještě roztáhnou. Z obou stran je osolíme a opepříme. Z Nivy uděláme 4 hranolky, hrušku rozdělíme na čtvrtiny a odstraníme jádřinec. Cibulky očistíme.
Každý plátek potřeme po jedné straně hořčicí, položíme na něj čtvrtku hrušky, hranolek sýra, jednu jarní cibulku (překrojíme, aby nevyčnívala) a snítku oregana. Plátky stočíme a zavážeme kuchyňskou nití (nebo jinak upevníme).
Naskládáme je do zapékací misky a pokapeme medem promíchaným se sojovou omáčkou. Podlijeme trochou červeného vína a vložíme do trouby předehřáté na 200 st. C. Pečeme asi 30 minut, během pečení podléváme červeným vínem. Maso by mělo zůstat šťavnaté, nepečeme zbytečně déle, aby se nevysušilo.
Vhodnou přílohou je rýže.
Poznámka:
Nevadí-li nám ovoce servírované k masu, můžeme mezi závitky do zapékací misky vložit ještě na čtvrtky pokrájenou druhou hrušku.