Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové ledvinky čchao
(cink)
recept číslo: 2860
ledvinkyc.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vepřových ledvinek
1 lžíce máčeného škrobu
sůl
3 lžíce oleje
50 g máčených černých hub
1 pórek
2 stroužky česneku
šálek hovězího vývaru
1 lžíce červeného dezertního vína
půl lžičky čínského octa
sojová omáčka
 

Postup

Nejdříve si namočíme černé houby a připravíme si vývar. Vepřové ledvinky podélně rozřízneme a vyjmeme žilnatou část z jejich středu. Dobře je opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Mírně je osolíme a obalíme v máčeném škrobu.

Než je začneme tepelně upravovat, očistíme a nakrájíme si také zeleninu - pórek na kolečka, česnek na plátky. Z hub odcedíme vodu a také je pokrájíme.
Na hlubší pánvi rozpálíme olej a vložíme nakrájené ledvinky obalené v máčeném škrobu. Prudce je osmahneme. Pak přidáme nakrájené černé houby, plátky česneku a pórku. Stále prudce opékáme. Pak zalijeme vývarem. dochutíme sójovou omáčkou, vínem, octem a případně dosolíme. Lehce promícháme.
Podáváme s rýží.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".