Toustové chleby nakrájíme na malé kostičky a jemně je opečeme na polovině oleje do zlatova. Telecí řízky zlehka naklepeme a rychle je opečeme z obou stran na zbylém oleji. Přeložíme je do pekáčku, osolíme a potřeme pestem.
V misce smícháme smetanu s parmazánem, vejcem a opečenými toustovými kostičkami. Směs rozdělíme na řízky v pekáčku a takto upravené telecí řízky pečeme v troubě vyhřáté na 220 st. C do zlatova.
Hotové řízky vyjmeme z pekáčku a uchováme v teple (dáme na nahřátý talíř a přikryjeme). Výpek z pekáčku slijeme do rendlíku, přilijeme vývar, přidáme protlak a omáčku krátce povaříme. Podle potřeby přisolíme.
Maso podáváme s opečenými bramborami,kolem masa nalijeme trochu omáčky.