Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Telecí řízek zapečený
(cas)
recept číslo: 2857
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 telecí řízky
300 ml zakysané smetany
2 plátky toustového chleba
100 ml masového vývaru
1 vejce
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu
1 lžíce bazalkového pesta
1 lžíce rajského protlaku
sůl
 

Postup

Toustové chleby nakrájíme na malé kostičky a jemně je opečeme na polovině oleje do zlatova. Telecí řízky zlehka naklepeme a rychle je opečeme z obou stran na zbylém oleji. Přeložíme je do pekáčku, osolíme a potřeme pestem.
V misce smícháme smetanu s parmazánem, vejcem a opečenými toustovými kostičkami. Směs rozdělíme na řízky v pekáčku a takto upravené telecí řízky pečeme v troubě vyhřáté na 220 st. C do zlatova.
Hotové řízky vyjmeme z pekáčku a uchováme v teple (dáme na nahřátý talíř a přikryjeme). Výpek z pekáčku slijeme do rendlíku, přilijeme vývar, přidáme protlak a omáčku krátce povaříme. Podle potřeby přisolíme.
Maso podáváme s opečenými bramborami,kolem masa nalijeme trochu omáčky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".