Začínáme tím, že si uvaříme příslušné množství instatní kávy a necháme ji zchladnout. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, potom pomalu pro lžících přidáváme kávu a stále šleháme. Nakonec přimícháme mouku s práškem do pečiva a namletými ořechy. Těsto nalijeme do dortové formy, kterou jsme předem vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou, rozetřeme do roviny. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po vyjmutí necháme zchladnout.
Příprava krému:
Do studeného mléka přidáme maizenu, instatní kávu, trochu moučkového cukru a žloutek a dobře promícháme. Vaříme ve vodní lázni za stálého míchání tak dlouho, až vznikne hustá kaše. Tu necháme zchladnout.
Změklé máslo a cuktr utřeme do pěny, postupně přidáváme vychladlou kaši a zapracováváme. Vznikne hladký lehoučký krém.
Dortový korpus rozdělíme na poloviny, potřeme krémem a zase spojíme. Mezi dvě poloviny můžeme na krém nepravidelně přidat i trochu zavařeniny (dávám třešňovou). Krémem potřeme i boky dortu a posypeme je mletými ořechy. Takto rozpracovaný korpus umístíme na podnos a začneme zdobit povrch. Část krému rozetřeme do hladka na povrch dortu, zbytkem ozdobíme podle vlastní fantazie.