Toustový chléb nakrájíme na kostičky, opečeme do zlatova na másle, přesypeme do mísy a necháme zchladnout. Pak přidáme změklé máslo, dvě třetiny pražených mandlí, nasekanou zelenou petrželku, osolíme, opepříme, přidáme polovinu sdrhnutých lístků čerstvého tymiánu a vinný ocet a vše promícháme.
Vykuchané pstruhy opláchneme, osušíme a osolíme (hlavně uvnitř břišní dutiny). Naplníme je připravenou mandlovou nádivkou a spíchneme párátkem nebo jehlou na závitky. Na povrchu je také osolíme a obalíme v hladké mouce. Potom je pomalu opékáme v pánvi na oleji.
Ke konci pečení přidáme do pánve kousek másla, zbylé lístky tymiánu a citrónovou šťávu. Pstruhy poléváme vytvořenou šťávou a pomalu dopečeme do zlatova. Na talíři pstruhy posypeme zbytkem pražených madlí.