Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pstruh s mandlemi, nadívaný
(cas)
recept číslo: 2846
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 pstruzi
200 g pražených plátků mandlí
100 g másla
2 plátky toastového chleba
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce nasekané zelené petrželky¨
šťáva z půlky citrónu
1 lžička vinného octa
4 snítky tymiánu
olivový olej
máslo
mletý pepř
sůl
 

Postup

Toustový chléb nakrájíme na kostičky, opečeme do zlatova na másle, přesypeme do mísy a necháme zchladnout. Pak přidáme změklé máslo, dvě třetiny pražených mandlí, nasekanou zelenou petrželku, osolíme, opepříme, přidáme polovinu sdrhnutých lístků čerstvého tymiánu a vinný ocet a vše promícháme.
Vykuchané pstruhy opláchneme, osušíme a osolíme (hlavně uvnitř břišní dutiny). Naplníme je připravenou mandlovou nádivkou a spíchneme párátkem nebo jehlou na závitky. Na povrchu je také osolíme a obalíme v hladké mouce. Potom je pomalu opékáme v pánvi na oleji.
Ke konci pečení přidáme do pánve kousek másla, zbylé lístky tymiánu a citrónovou šťávu. Pstruhy poléváme vytvořenou šťávou a pomalu dopečeme do zlatova. Na talíři pstruhy posypeme zbytkem pražených madlí.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".