Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Dušený králík
(kni)
recept číslo: 2843
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 králík
500 g cibule
4 stroužky česneku
100 ml olivového oleje
100 ml červeného vína
1/2 kg rajčat (i z konzervy)
1 lžíce ostrého kečupu
1/2 lžičky skořice
6 hřebíčků
4 bobkové listy
1/2 lžičky kmínu
sůl
mletý pepř
 

Postup

Králíka rozdělíme na porce a ty osmahneme v kastrolu na rozpáleném oleji ze všech stran. Přilijeme víno a necháme asi 10 minut dusit. Potom přidáme hrubě nakrájenou cibuli, po dalších pěti minutách rajčata, kečup, prolisovaný česnek, bobkové listy, skořici, hřebíček, sůl, pepř a kmín. Vše zalijeme asi 400 ml vody a lehce promícháme. Dusíme pod pokličkou asi hodinu.
Podáváme s bílým pečivem.
Poznámka:
Pokud použijeme čerstvá rajčata, nařízneme je do křížku, spaříme, oloupeme a nakrájíme. Mimo sezónu, kdy jsou rajčata levná, se vyplatí použít již nasekaná rajčata z konzervy.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".