Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová krkovička s jablky
(kni)
recept číslo: 2840
veprojab.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg vepřové krkovice
3 stroužky česneku
5 jablek
máslo
olej
tymián
bobkový list
sůl
 

Postup

Česnek oloupeme a podélně nakrájíme na tenké klínky, kterými na různých místech protkneme maso. Asi 3 bobkové listy rozlámeme na jemné kousíčky a smícháme s vrchovatou lžící tymiánu. Maso osolíme, lehce potřeme olivovým olejem a obalíme po všech stranách ve směsi bobkového listu a tymiánu.
Krkovici vložíme do pekáče, podlijeme sklenkou vody nebo vývaru a pečeme ve středně horké troubě.
Z jablek odstraníme jádřince, pokrájíme je na plátky a do zlatova je opečeme na pánvi s trochou másla a olivového oleje. Takto upravenými jablky obložíme téměř hotovou pečeni a ještě pár minut zapékáme. Šťáva z jablek se spojí s výpekem.
Upečenou krkovičku nakrájíme na plátky, na talíři obložíme jablky. Vhodnou přílohou je třeba rýže.
Poznámka:
Vhodnější jsou pevná, alespoň trochu nakyslá jablka. Místo vepřové krkovičky lze použít i vepřové plecko.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".