Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zelné závitky
(cas)
recept číslo: 2838
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 menší hlávka bílého zelí
500 g kysaného zelí
500 g mletého vepřového nebo míchaného masa
2 hrnky uvařené rýže
1 plechovka krájených rajčat
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
lžíce sladké papriky
sůl
sádlo na pekáč
 

Postup

Hlávky zelí krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme ji a po zchladnutí postupně rozebereme na listy.
Mleté maso osolíme, promícháme s nasekanými rajčaty včetně šťávy a s rýží. Touto směsí plníme jednotlivé zelné listy, které svineme a klademe těsně vedle sebe do pekáčku, který jsme vytřeli sádlem. Na závitky navrstvíme kysané zelí a koření. Pokud nám zbylo povařené hlávkové zelí, jemně ho nakrájíme a přidáme nezi závitky. Zalijeme trochou vývaru (nebo vodou), ale ne moc, protože maso i zelí pustí dost tekutiny. Přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě při teplotě asi 180 st. C po dobu 40 minut. Ke konci odkryjeme a necháme zčervenat.
Podáváme s chlebem. Do vypečené šťávy můžeme zamíchat i zakysanou smetanu, jídlo bude vydatnější.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".