Droždí rozdrobíme do vlahého mléka se lžičkou cukru a necháme vzejít. Do mísy odvážíme prosátou mouku, přidáme vlahý rozpuštěný tuk, vejce a vzešlý kvásek a zpracujeme hladké těsto. Těsto NENECHÁME kynout, ale hned zpracováváme.
Vytvoříme z něj váleček, který rozkrojíme na 6 stejných dílů. Z každého dílu vyválíme na pomoučeném vále kolo, a to rozkrojíme na 8 stejných dílů. Na kraj každého dílu poklademe ořechovou nádivku a svineme směrem ke středu do rohlíčku. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 st. C do růžova. Upečené hned pocukrujeme.
Příprava nádivky:
V hrnečku svaříme smetanu, vmícháme do ní mleté vlašské ořechy, rozdrcené dětstké pištoty a oba cukry. Odstavíme a necháme zchladnout.