Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kynuté ořechové rohlíčky
(cas)
recept číslo: 2833
orerohl.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g hladké mouky
250 g tuku (máslo, Hera)
2 vejce
špetka soli
6 lžic mléka
50 g droždí
lžička cukru na kvásek
moučkový cukr na posypání
vejce na potření
Nádivka:
200 g vlašských ořechů
200 ml smetany
40 g dětských piškotů
1 vanilkový cukr
cukr podle chuti
 

Postup

Droždí rozdrobíme do vlahého mléka se lžičkou cukru a necháme vzejít. Do mísy odvážíme prosátou mouku, přidáme vlahý rozpuštěný tuk, vejce a vzešlý kvásek a zpracujeme hladké těsto. Těsto NENECHÁME kynout, ale hned zpracováváme.
Vytvoříme z něj váleček, který rozkrojíme na 6 stejných dílů. Z každého dílu vyválíme na pomoučeném vále kolo, a to rozkrojíme na 8 stejných dílů. Na kraj každého dílu poklademe ořechovou nádivku a svineme směrem ke středu do rohlíčku. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 st. C do růžova. Upečené hned pocukrujeme.
Příprava nádivky:
V hrnečku svaříme smetanu, vmícháme do ní mleté vlašské ořechy, rozdrcené dětstké pištoty a oba cukry. Odstavíme a necháme zchladnout.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".