Mouku smícháme s cukrem, přidáme nakrájený tuk, žloutky, citrónovou šťávu a mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho v chladnu asi hodinu odležet (nutné).
Mezitím připravíme náplň. Změklé máslo utřeme s cukrem, vejci a citrónovou kůrou. Nakonec přidáme tvaroh a promícháme.
Množství těsta odpovídá dvěma středním kruhovým formám nebo jednomu plechu na pečení. Těsto rozválíme na plát podle tvaru formy nebo plechu a opatrně přeneseme (například pomocí válečku) do formy, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Potřeme tvarohovou náplní a vložíme do trouby vyhřáté na 190 st.C, kde koláč zapečeme, až lehce zrůžoví.
Přísady na drobenku promneme. Předpečený koláč vyjmeme z trouby, poklademe borůvkami, posypeme drobenkou a dopečeme do růžova.