Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kapustová sekaná
(cas)
recept číslo: 2823
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

750 g kapusty
majoránka
saturejka
2 stroužky česneku
3 vejce + 1 bílek na potření
1 lžíce soli
čerstvě mletý pepř
4 lžíce olivového oleje
350 g strouhanky
4 vejce uvařená natvrdo
 

Postup

Z kapusty odstraníme tvrdé rozvětvené listy, rozdělíme ji na čtvrtky a vyřízneme košťál. Opláchneme ji a vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Uvaříme ji do měkka (asi 15 minut). Opatrně ji vyjmeme a vymačkáme z ní co nejvíce vody (pozor, je horká!). Pak ji umeleme v mlýnku na maso. Přidáme k ní tři syrová vejce, mletý pepř, majoránku a saturejku, prolisovaný česnek a olej. Promícháme a podle potřeby přidáváme tolik strouhanky, aby vznikla hustší hmota. Rukama utvoříme šíšku, přemístíme ji do pekáče vytřeného tukem a rukama namočenýma ve studené vodě šišku uhladíme. Doprostřed sekané zamáčkneme oloupaná natvrdo uvařená vejce. Povrch potřeme bílkem a kapustovou sekanou vložíme do trouby. Při teplotě 180 st. C pečeme asi 45 minut, až na povrchu zezlátne.
Podáváme s bramborovou kaší, kterou třeba posypeme smaženou cibulkou.
Poznámka:
Kapustu většinou konzumujeme zřídka, a tak vítám každý recept, ve kterém se kapusta objeví.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".