Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na středně velké kostky. Chilli papričky rozpůlíme, odstaníme semena a nakrájíme je na jemné proužky. Cibulky očistíme a nakrájíme na kousky asi 3 cm dlouhé. Ze stonků odrhneme bazalkové lístky. Vše musíme mít připravené předem, protože vlastní příprava masa je velmi rychlá. Předem si uvaříme i přílohu - jasmínovou rýži.
Na pánvi (ve woku) rozpálíme dvě lžíce oleje, přidáme nakrájené maso a restujeme, než úplně zbělí. Potom přidáme nakrájené jarní cibulky a chilli papričky, lehce promícháme a opékáme společně asi minutu. Přilijeme sojovou a ústřicovou omáčku, dochutíme surovým cukrem a promícháme. Na závěr přidáme lístky bazalky a odstraníme ze zdroje tepla.
Jídlo je pikantní, nevhodné pro malé děti.
Volně podle knížky Sto receptů thajské kuchyně.