Změklý tük vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, postupně do ní zašleháme žloutky, přidáme téměř vychladlou kávu, likér a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do bábovkové formy dobře vytřené tukem a vysypané hrubou moukou. Pečeme v troubě při teplotě asi 170 st. C po dobu zhruba 45 minut. Po vyjmutí z trouby necháme bábovku trochu zchladnout a teprve pak ji vyklopíme z formy.
Poleva:
Kostkový cukr v kastrolku zalijeme uvařenou kávou, přivedeme k varu a vaříme minutu. Pak přidáme tolik moučkového cukru, aby vznikla polohustá hmota, kterou vymícháme na hladkou a hustou polevu.
Poznámka:
Stejné těsto jsem nalila do velké dortové formy, upečené polila kávovou polevou a posypala mandlovými lupínky.