Na oleji osmahneme oloupanou a hrubě nakrájenou cibuli, přidáme plátky slaniny, kolečka oloupané mrkve a vše chvíli restujeme. Maso vcelku osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a potřeme dijónskou hořčicí (má opravdu jinou chuť než česká plnotučná!). Maso opečeme ze všech stran na orestované slanině, cibuli a mrkvi. Přilijeme většinu vína, přidáme koření i citrónovou kůru, přikryjeme pokličkou a pečeme pomalu v troubě asi jednu hodinu. Je-li třeba, podlijeme zbytkem vína.
Měkké maso vyjmeme, necháme "vydýchat" a nakrájíme na plátky. Ze šťávy vyjmeme koření a je-li třeba, dochutíme. Plátky masa doplníme na talíři šťávou z pod masa a jako přílohu použijeme růžičky květáku, který jsme uvařili v osolené vodě.