Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová pečeně na víně po dijonsku
(Cir3)
recept číslo: 2806
veprodi.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 k vepřové pečeně (třeba kýta)
1 velká cibule
100 g anglické slaniny
2 mrkve
2 lžíce oleje
sůl
2 lžíce dijonské hořčice
500 ml suchého bílého vína
šťáva z jednoho citrónu
kousek omyté citrónové kůry
2 kuličky jalovce
3 kuličky nového koření
1 květák jako přílohu
 

Postup

Na oleji osmahneme oloupanou a hrubě nakrájenou cibuli, přidáme plátky slaniny, kolečka oloupané mrkve a vše chvíli restujeme. Maso vcelku osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a potřeme dijónskou hořčicí (má opravdu jinou chuť než česká plnotučná!). Maso opečeme ze všech stran na orestované slanině, cibuli a mrkvi. Přilijeme většinu vína, přidáme koření i citrónovou kůru, přikryjeme pokličkou a pečeme pomalu v troubě asi jednu hodinu. Je-li třeba, podlijeme zbytkem vína.
Měkké maso vyjmeme, necháme "vydýchat" a nakrájíme na plátky. Ze šťávy vyjmeme koření a je-li třeba, dochutíme. Plátky masa doplníme na talíři šťávou z pod masa a jako přílohu použijeme růžičky květáku, který jsme uvařili v osolené vodě.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".