Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Šumavský řízek
(cas)
recept číslo: 280
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g vařené uzené krkovičky
500 g syrových brambor
1 až 2 vejce (podle velikosti)
3 lžíce polohrubé mouky
2-3 lžíce mléka
sůl
mletý pepř
majoránka
hladká mouka
česnek
1 malá cibule
olej nebo sádlo na smažení

 

Postup

Oloupané brambory najemno nastrouháme a necháme asi půl hodiny stát. Tekutinu z brambor potom odebereme lžicí a nahradíme ji mlékem. Přidáme vejce, polohrubou mouku, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku a promícháme. Maso nakrájíme na 8 tenkých plátků, obalíme je v hladké mouce a namočíme je do připraveného bramborového těstíčka. V tomto okamžiku již musíme mít na pánvi rozpálený olej a obalené maso rychle po obou stranách opečeme dozlatova. Podáváme se zelným salátem nebo salátem z čínského (pekingského) zelí.

?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".