Základem tohoto salátu je opečené mleté maso s nezvyklou příchutí skořice a kakaa. Nebojte se toho, je to opravdu dobré. Kdo neviděl, co se do toho dává, tak se ptá, čím je způsobená ta nezvyklá, ale výborná chuť.
Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. V kastrolu nebo na hlubší pánvi orestujeme na oleji cibuli, přidáme mleté maso a také restujeme, až změní barvu. Přitom ho osolíme, opepříme a nakonec přidáme skořici a kakao. Promícháme a odstavíme ze zdroje tepla.
Ledový salát si natrháme na kousky, rajčata pokrájíme, z červených fazolí a z kukuřice slijeme nálev. Připravíme si zakysanou smetanu a citrónovou šťávu. A hlavně velkou misku, protože salátu je větší množství. Na dno misky dáme kousky ledového salátu, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme opečeným masem, kousky rajčat, fazolemi a kukuřicí. Tuto vrstvu potřeme zakysanou smetanou. A znovu opakujeme – ledový salát, citrónová šťáva, maso, rajčata, kukuřice, fazole, zakysaná smetana. A můžeme udělat ještě třetí vrstvu, pokud zbývají suroviny.
Salát necháme chvíli odležet v chladnu a podáváme s pečivem.
Volně podle receptu J. Babici.