Kuřecí prsa hodně rozklepeme přes mikrotenovou fólii (snažíme se, aby zůstala v celku). Ze zelí vymačkáme přebytečný lák (mimochodem ho lze rozředit vodou a pít jako osvěžující nápoj) a pokrájíme ho nadrobno. Kostičky ananasu necháme okapat a také pokrájíme (bývají větší a špatně by se balily). Zelí smícháme s ananasem a rozinkami, které jsme předem namočili ve vodě.
Řízky po obou stranách osolíme a opepříme, na každý dáme kupičku náplně, přeložíme, okraje sklepneme a uzavřeme jehlami nebo párátky.
V kastrolu si rozpálíme trochu oleje a plněné řízky na něm po obou stranách opečeme. Přidáme trochu šťávy z ananasového kompotu a dopečeme do měkka. Nakonec výpek zjemníme kouskem másla.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.