Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřový guláš s hříbky
(cas)
recept číslo: 2782
gulhrib.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g vepřového plecka
300 g hříbků (i mražených)
2 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce mleté papriky
trochu vývaru
zelená petrželka
 

Postup

Vepřovou plech opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Houby necháme mírně rozmrazit, máme-li příležitost, použijeme čerstvé. Houby musí být tvrdé, bílé a kvalitní.
V kastrolu rozehřejeme sádlo, přidáme maso a rychle ho opečeme po všech stranách. Osolíme, podlijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené hříbky a ještě chvíli společně dusíme.
Ve zbylém vývaru rozmícháme papriku a hladkou mouku a zavaříme do masovo houbové směsi. Promícháme a společně ještě asi 10 minut povaříme.
Guláš podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem. Na talíři ho posypeme nasekanou zelenou petrželkou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".