Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hovězí roláda s paprikou
(cas)
recept číslo: 2781
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

700 g zadního hovězího masa
2-3 červené papriky nebo kapie
2 stonky řapíkatého celeru
4 plátky anglické slaniny
4 lžíce vařené rýže
sůl
mletý pepř
olej
trochu másla
 

Postup

Základem každé masové rolády je vhodně připravené maso, lepší je požádat o tuto službu řezníka, který může vybrat vhodný kus masa a upravit ho na plát. Maso rozložíme na potravinářskou fólii, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme podélně na pruhy, které poklademe na maso. Do středu dáme pruh vařené rýže, na ni stonky (oloupané) řapíkatého celeru, které jsme zabalili do plátků slaniny. Roládu pevně svineme (využijeme k tomu fólii, která leží pod masem) a svážeme potravinářským provázkem.
V pekáči roládu na rozehřátém oleji po všech stranách opečeme, podlijeme vodou a zakrytou pečeme do měkka. Doba pečení závisí na kvalitě masa. Roláda by neměla být vysušená, měla by zůstat š’tavnatá. Podle potřeby podléváme vodou a případně poléváme i vypečenou šťávou roládu. Šťávu nakonec zjemníme přidáním másla (v horké šťávě se máslo během chvilky rozpustí).
Roládu po vyjmutí z trouby necháme mírně zchladnout, odstraníme provázek a nakrájíme ji ostrým nožem na plátky. Podáváme třeba s bramborovou kaší, kterou polijeme šťávou z pod masa. Vhodnou přílohou je i rýže.
Poznámky:
Jde samozřejmě o více porcí než čtyři, roládu můžete podávat i studenou a doplnit ji čerstvou zeleninou (například malými rajčátky).

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".