Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Mrkvovo-zázvorový chlebíček
(cas)
recept číslo: 2778
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 hrnek hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1 lžička prášku do pečiva
2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 ½ hrnku jemně nastrouhané mrkve
½ hrnku nasekaného kandovaného nebo sušeného ovoce
tuk a strouhanka na vymazání formy
Krém:
2 lžíce másla
120 g lučiny
1 hrnek moučkového cukru
pomerančová kůra
1 lžíce pomerančového likéru nebo džusu
 

Postup

Prosátou mouky promícháme s práškem do pečiva, přidáme všechny ostatní suroviny a promícháme. Těstem naplníme formu na srnčí hřbet, kterou jsme předem vytřeli tukem a vysypali strouhankou. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C po dobu asi 20 minut. Po vyjmutí z trouby necháme trochu zchladnout a vyklopíme z formy.
Na krém ušleháme změklé máslo s lučinou a cukrem do pěny, krém ochutíme pomerančovou kůrou a pomerančovým likérem nebo džusem. Ozdobně ho nastříkáme na vršek chlebíčku.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".