Ve velké míse smícháme lžíci oleje se 4 lžícemi piva, drceným česnekem a novým kořením. Do toho vložíme maso nakrájené na menší kousky, promícháme a vše uložíme do chladna a necháme přes noc marinovat.
Druhý den maso z marinády vyjmeme a necháme okapat. V pekáči rozpálíme zbytek oleje, přidáme nakrájenou slaninu i maso a opékáme asi pět minut. Potom přidáme na plátky nakrájenou cibuli a mrkev, promícháme a ještě opékáme. Poprášíme moukou, přilijeme zbylé pivo, zbylou marinádu, osolíme a opepříme. Promícháme, pekáč přikryjeme pokličkou nebo utěsníme alobalem a vložíme asi na hodinu do rozehřáté trouby.
Po hodině pečení přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a klobásu a pečeme dál v troubě, pokud brambory nezměknou. Úplně nakonec poklademe navrch kysané zelí a necháme už jen prohřát.
Podáváme s chlebem.