Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Srnčí směs s kysaný zelím
(kni)
recept číslo: 2772
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g srnčí plece
100 g anglické slaniny
2 lžíce olivového oleje
200 ml světlého piva
2 stroužky česneku
8 zrnek nového koření
2 cibule
1 velká mrkev
1 lžíce hladké mouky
sůl
čerstvě mletý pepř
½ kg brambor
1 klobása
200 g kysaného zelí
 

Postup

Ve velké míse smícháme lžíci oleje se 4 lžícemi piva, drceným česnekem a novým kořením. Do toho vložíme maso nakrájené na menší kousky, promícháme a vše uložíme do chladna a necháme přes noc marinovat.
Druhý den maso z marinády vyjmeme a necháme okapat. V pekáči rozpálíme zbytek oleje, přidáme nakrájenou slaninu i maso a opékáme asi pět minut. Potom přidáme na plátky nakrájenou cibuli a mrkev, promícháme a ještě opékáme. Poprášíme moukou, přilijeme zbylé pivo, zbylou marinádu, osolíme a opepříme. Promícháme, pekáč přikryjeme pokličkou nebo utěsníme alobalem a vložíme asi na hodinu do rozehřáté trouby.
Po hodině pečení přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a klobásu a pečeme dál v troubě, pokud brambory nezměknou. Úplně nakonec poklademe navrch kysané zelí a necháme už jen prohřát.
Podáváme s chlebem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".