Z části vlahého mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí necháme v teple vzejít kvásek. Po vykynutí jej přilijeme k mouce, zbývajícímu mléku, žloutkům, rozpuštěnému tuku, špetce soli a citrónové kůře. Vypracujeme těsto tak, až je hladké, vláčné a krásně lesklé. Přikryjeme ho utěrkou a necháme vykynout.
Mezitím si připravíme makovou náplň, která musí vychladnout. V kastrolku promícháme mletý mák promícháme s cukrem, piškotovými drobečky, citrónovou kůrou a mlékem, přivedeme k varu a odstavíme ze zdroje tepla. Necháme vychladnout a teprve do vychladlé náplně přimícháme citrónovou kůru.
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélníkovou placku, kterou potřeme vychladlou makovou náplní. Stočíme jako závin a vložíme do formy na bábovku, kterou jsme předem vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Takto připravenou bábovku opět přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi půl hodiny znovu kynout. Potom ji upečeme ve středně vyhřáté troubě. Ve formě ji necháme trochu zchladnout, potom ji vyklopíme a poprášíme moučkovým cukrem.
Poznámka:
Makovou náplň můžeme trochu obměňovat například tím, že přidáme hrst rozinek nebo sušených brusinek.