Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové na pórku
(kni)
recept číslo: 2762
veporku.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg vepřové kýty
50 g slaniny
60 g másla
300 g pórku
1 lžička drceného kmínu
sůl
400 g loupaných nasekaných rajčat z konzervy
100 g rajského protlaku
1 lžíce hladké mouky
1 lžička cukru
 

Postup

Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky asi jako na guláš, slaninu na malé kostičky. Očistíme si také pórek a drobně ho nakrájíme. Na mírném příkonu tepla smažíme v kastrolu slaninu, až pustí tuk. Přidáme máslo a po jeho rozpuštění pórek. Pórku je hodně (zhruba stejně velká hromádka jako maso). Smažíme ho pomalu, aby zůstal křehký a nespálil se. Nakrájené maso posypeme moukou, drceným kmínem, promícháme a přidáme k pórku. Za stálého míchání ho opečeme ze všech stran. Nakonec vmícháme nakrájené rajčata, přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném ohni. Zpočátku není nutno podlévat, později kontrolujeme, aby bylo maso ponořené. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.
Asi po 50 minutách odkryjeme pokličku a necháme vydusit skoro všechnu vodu. Občas ode dna promícháme, aby se maso nepřipálilo. Přidáme rajský protlak a ještě asi 5 minut společně podusíme. Omáčky by nemělo být moc, měla by jen obalovat maso. Omáčku ochutnáme, někdy je potřeba ji dochutit cukrem (záleží na rajčatech).
Jako méně obvyklou přílohu můžeme použít špecle. Dají se běžně koupit a vaří se v osolené vodě. Na závěr se mohou promíchat se lžící másla.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".