Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové kotlety s pepřovou omáčkou
(kni)
recept číslo: 2755
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 vepřové kotlety
200 ml bílého vína
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
1 lžička nakládaného zeleného pepře
1 lžíce másla
200 ml smetany na vaření
1 cibule
1 lžička hořčice
sladká mletá paprika
mletý pepř
sůl
 

Postup

Oloupeme si cibuli a pokrájíme ji na drobné kostičky. Připravíme si i další suroviny, abychom je měli po ruce.
Kotlety opláchneme, osušíme a pevné světlé okraje trochu nařízneme, aby se při tepelném zpracování nekroutily. Po obou stranách je osolíme, opepříme a poprášíme sladkou paprikou. V pánvi rozpálíme olivový olej s máslem, připravené kotlety na něm opečeme po obou stranách, vyjmeme a udržujeme v teple (třeba v nahřátém talíři, přiklopeném pokličkou).
Ve výpeku z kotlet osmahneme cibuli. Přidáme víno, hořčici, naložený zelený pepř a promícháme. Nakonec přilijeme smetanu a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme chvíli prohřát. Kotlety podáváme polité pepřovou omáčkou, vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Názory čtenárů

Je to zelený pepř naložený ve slaném nálevu. Prodává se v malé lahvičce a dá se v obchodě najít třeba blízko oliv či kaparů. Tím, že je naložený, není tvrdý a má svou specifickou chuť.
Česká hospodyňka dne 22.1.2011 18:42:34
Co je prosím "nakládaný zelený pepř"?
Dana dne 20.1.2011 20:44:43
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".