Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kyprý jablkový řez
(bab)
recept číslo: 2724
jabuch.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g nastrouhaných jablek
400 g polohrubé mouky
350 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
3 vejce
200 ml oleje
100 ml vody
1 lžíce kakaa
50 g rozdrcených ořechů
50 g mandlových lupínků
50 g rozinek
50 g oranžátu
 

Postup

Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme na nudličky na okurkovém struhadle. Žloutky třeme s částí moučkového cukru a vanilkovým cukrem do pěny. Mouku promícháme s práškem do pečiva a zbývající částí cukru. Přidáme žloutkovou pěnu, olej, vodu, kakao, ořechy, mandle, rozinky a oranžát a promícháme. Kupodivu nevznikne žádné hladké těsto, ale těsto hezky hrbolaté, protože je plné různých kousků. Nakonec do něj lehce zamícháme sníh a rozetřeme ho na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou. Troubu vyhřejeme asi na 180 st. C a pečeme. Hotový je tehdy, když se mírně začíná oddělovat od okrajů. Podle barvy to moc nepoznáme, v těstu je kaakao, a tak je od začátku tmavší.
Po upečení necháme zchladnout a stačí ho jen lehce pocukrovat. Kdo chce, může ještě hned po upečení potřít pikantní (rybízovou marmeládou) a polít čokoládovou polevou (rozpustit 120 g čokolády a 100 g ztuženého tuku). Polevu je třeba nechat ztuhnout.

Názory čtenárů

Upekla jsem ho bez kakaa, kupodivu měl skoro stejnou barvu. Voňavý a lehoučký, jen se po něm zaprášilo.
Tamara dne 22.1.2011 17:15:17
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".