Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Losos v limetkové smetaně
(cas)
recept číslo: 2711
lososmet.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

2 plátky chlazeného lososa
200 g smetany ke šlehání
2 lžíce zakysané smetany
1 limetka
kousek másla
½ lžičky ostré hořčice
mletý pepř
sůl
bylinky na ozdobení
 

Postup

Limetku dobře omyjeme, očistíme kartáčem v teplé vodě a pak z kůry škrabkou nakrájíme tenké proužky. Nakonec z ní vymačkáme šťávu. Smetanu svaříme. Zakysanou smetanu smícháme s limetkovou š’távou, hořčicí, mletým pepřem a špetkou soli, ušleháme a postupně přidáváme do svařené smetany. Omáčku odstavíme a podle potřeby dochutíme.
Plátky lososa osolíme a po obou stranách opečeme na másle. Každou porci přelijeme na talíři hotovou omáčkou, ozdobíme čerstvými bylinkami a proužky limetkové kůry.
Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory, ale třeba i široké nudle.
Poznámka: Jde pouze o dvě porce.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".