Začínáme přípravou kávy, jakmile ji zalijeme vodou, přidáme dvě lžíce cukru a mícháme, až se káva rozpustí. Necháme vychladnout. Do chladné kávy přilijeme likér Amaretto.
V době, kdy káva chladne, si připravíme krém. Vaječné žloutky dobře ušleháme se 100 g cukru, misku potom vložíme do horké vodní lázně a postupně vmícháme mascarpone.
Piškoty mamáčíme v kávě s likérem a rovnáme je na dno formy. Polovinu krému rozetřeme na vrstvu piškotů, položíme další vrstvu piškotů a druhou vrstvu krému. Povrch uhladíme, formu s tiramisu překryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladničce několik hodin ztuhnout.
Před podáváním tiramisu posypeme silnou vrstvou kakaa a ozdobíme snítkou máty nebo meduňky.
Poznámka:
Používám formu o rozměrech 28 x 13 x 6 (délka x šířka x výška), dají se do ní dobře poskládat francouzské podlouhlé piškoty. Formu můžete v podstatě použít jakoukoliv, důležité je, aby z ní šel moučník dobře vyjmout.