Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Dršťková polévka z hříbků a masáků
(kni)
recept číslo: 2691
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g masáků (růžovek)
6 hříbků
3 cibule
3 stroužky česneku
1/2 lžičky kmínu
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
majoránka
sůl
sádlo
 

Postup

Houby očistíme. Hříbky pokrájíme na plátky, oloupané hlavy masáků nakrájíme po plodnicích na širší nudle. Nohy masáků, pokud jsou zdravé, pokrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a také nahrubo pokrájíme. V hrnci rozpálíme sádlo, na něm orestujeme cibuli, plátky hříbků a pokrájené masáky - vše pokmínujeme. Jakmile houby pustí trochu vodu a začnou se dusit, přimícháme obě papriky, rychle promícháme a zalijeme vařící vodou nebo vývarem z kostky. Paprika by se neměla připálit, jinak by zhořkla. Osolíme a vaříme do měkka (asi půl hodiny).
Nakonec přidáme rozdrcené stroužky česneku a asi lžičku majoránky. Zahustíme jíškou a necháme ještě asi 15 minut provařit.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".