Začínáme tím, že si dáme vařit potřebné množství osolené vody na těstoviny. Potom si připravíme všechny suroviny, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky. Na rozpáleném malém množství olivového oleje orestujeme cibuli, přidáme maso, česnek na plátky, osolíme a opepříme. Po chvíli podlijeme bílým vínem a asi 10 minut dusíme. Potom přidáme smetanu, do které jsme vmíchali sušenou (asi 1/2 lžičky) nebo čerstvou nasekanou bazalku (asi 1 lžíce). Společně ještě asi 5 minut dusíme. Odstavíme ze zdroje tepla.
Hotové těstoviny zcedíme, na talíři je přelijeme omáčkou s masem a hustě posypeme strouhaným parmezánem. Ozdobíme snítkou bazalky.
Poznámka: Chuťově překvapivě dobré, možná i závislé na použitém víně. Tentokrát jsem použila rulandské šedé.