Plát masa z bůčku rozklepeme, osolíme a opepříme a poklademe na něj plátky slaniny. Z kysaného zelí dobře vymačkáme tekutinu, překrájíme ho a dáme do mísy. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme na kostičky, stejně nakrájíme žampiony a kapii. Vše promícháme se zelím v misce. Tuto směs naneseme na připravený plát masa, doprostřed podélně položíme čabajku. Pevně zarolujeme (pomáháme si tak, že konečky prstů zasunujeme dole "vylézající" náplň). Roládu svážeme potravinářskou nití. Na pánvi na oleji ji rychle opečeme po všech stranách, předáme do hlubšího pekáčku, osolíme, pokmínujeme a trochu podlijeme vodou. Pečeme v troubě přikrytou asi 1 hodinu. Potom odkryjeme, poléváme výpekeme a dopečeme do křupava. Báječně chutná s bramborovou kaší.
Poznámka:
Volně podle knížky V kuchyni s Čirinou.