Kuře naporcujeme na menší kousky (místo celého kuřete můžeme použít i 4 stehna), dobře osolíme, opepříme a poprášíme strouhankou. Vložíme do hlubšího pekáče. Zasypeme na plátky nakrájeným česnekem, bazalkou nebo nasekanou petrželkou, zalijeme nahrubo nasekanými rajčaty z konzervy, zakápneme olivovým olejem a bohatě posypeme strouhaným parmazánem. Mezi maso nastrkáme oloupané a na větší špalíčky nakrájené brambory.
Pekáč přikryjeme alobalem a dáme na 1 hodinu a 20 minut péct do trouby předehřáté na 180 st. C. Potom odkryjeme alobal, teplotu zvýšíme na 200 st. C a dopečeme.
Poznámky:
Místo konzervy rajčat můžeme použít i čerstvá rajčat, pokud mají méně šťávy, je třeba trochu podlít vodou, aby se kuře zespodu nepřichytilo.