Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuře po italsku (ze Sardínie)
(Cir3)
recept číslo: 2629
kupoit.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kuře
3 lžíce strouhanky
4 stroužky česneku
hrst čerstvé bazalky nebo zelené petrželky
4 lžíce olivového oleje
200 g strouhaného parmazánu
6 větších brambor
sůl
mletý pepř
1 konzerva loupaných rajčat (400 g)
 

Postup

Kuře naporcujeme na menší kousky (místo celého kuřete můžeme použít i 4 stehna), dobře osolíme, opepříme a poprášíme strouhankou. Vložíme do hlubšího pekáče. Zasypeme na plátky nakrájeným česnekem, bazalkou nebo nasekanou petrželkou, zalijeme nahrubo nasekanými rajčaty z konzervy, zakápneme olivovým olejem a bohatě posypeme strouhaným parmazánem. Mezi maso nastrkáme oloupané a na větší špalíčky nakrájené brambory.
Pekáč přikryjeme alobalem a dáme na 1 hodinu a 20 minut péct do trouby předehřáté na 180 st. C. Potom odkryjeme alobal, teplotu zvýšíme na 200 st. C a dopečeme.
Poznámky:
Místo konzervy rajčat můžeme použít i čerstvá rajčat, pokud mají méně šťávy, je třeba trochu podlít vodou, aby se kuře zespodu nepřichytilo.

Názory čtenárů

Velmi rychlé na připravení..vyzkoušela jsem to s čerstvými rajčaty a bylo to moc dobré...:-)))
Klárka dne 12.4.2010 07:18:50
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".