Z části vlahého mléka, několika lžic mouky, lžičky cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme vykynout. Zároveň si rozpustíme tuk a necháme zchladnout.
Kvásek a tuk přidáme do mouky se žloutkem, solí, cukrem a mlékem. Vypracujeme hladké a lesklé tužší těsto, které necháme pod utěrkou vykynout.
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a uděláme z něj váleček, který rozdělíme na stejně velké kousky. Z těch uděláme tenčí válečky o průměru asi 1 cm. Každý váleček svineme buď do spirály, nebo ho uprostřed ohneme a konce svineme doprostřed, čímž vznikne v podstatě svinulý ovál. Položíme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 20 minut kynout. Před vložením do trouby potřeme povrch rozpuštěným tukem a upečeme.
Po vychladnutí potíráme ohřátým medem.