Z části vlahého mléka, lžičky cukru a rozdrobených kvasnice necháme v teplé místnosti vzejít kvásek. Rozpustíme si tuk a necháme ho zchladnout. Odvážíme si mouku a cukr, přidáme žloutky, špetku soli, zbytek mléka, kvásek a rozpuštěný tuk. Vypracujeme hladké lesklé těsto, zakryjeme utěrkou a necháme kynout v teplé místnosti.
Větší formu na bábovku vytřeme tukem, rozpustíme si máslo na potírání buchtiček. Vykynuté těsto na pomoučeném vále vykrajujeme malou kulatou formičkou, do bábovkové formy dáme vrstvu koleček a boky potřeme tukem, aby se při pečení neslepily. Každou vrstvu posypeme mletými ořechy a rozinkami. Vkládáme další vrstvy koleček asi do 3/4 výše bábovkové formy. Necháme znovu trochu vykynout, potom povrch potřeme rozpuštěným máslem a pomalu upečeme v troubě. Po zchladnutí buchtičky vyklopíme, rozdělíme na talíře a polijeme krémem.
Příprava krému:
V části studeného mléka rozmícháme žloutky, pudinkový prášek a vanilkový cukr. Přidáme do druhé části mléka, kterou jsme dali vařit s 50 g cukru. Za stálého míchání chvíli povaříme a do horkého krému přimícháme sníh z bílků ušlehaný s druhou polovinou moučkového cukru. Ihned podáváme.