Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí stehna na grilu se zázvorem a lim
(cas)
recept číslo: 2602
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

8 horních částí kuřecích stehen (bez kostí)
1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
1 lžíce limetkové šťávy
2 lžičky kari koření
svazek zelených cibulek
sůl
mletý pepř

 

Postup

Vrchní kuřecí stehna opláchneme a osušíme. Nastrouhaný zázvor smícháme s limetkovou šťávou, kari kořením, mletým pepřem, solí a nasekanou zelenou cibulkou. Kuřecí stehna osolíme a opepříme, prsty oddělíme opatrně kůži a maso pod kůží potřeme zázvorovou směsí. Plech vyložíme alobalem, poklademe připravenými kuřecími stehny kůží dolů a vložíme asi 10 cm pod gril. Grilujeme asi 5 minut kůží dolů, pak otočíme a grilujeme ještě asi 10 minut, až je maso propečené a kůže je křupavá. Podle potřeby porce poléváme vypečenou šťávou.

Podáváme třeba s vařeným bramborem posypaným nasekanou zelenou petrželkou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".