Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hruškový koláč s čokoládou
(cas)
recept číslo: 2591
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

Korpus:
150 g másla
150 g cukru
3 vejce
175 g polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku
2 lžíce kakaa

Obloha:
800 g hruškového kompotu (půlené hrušky)
250 ml bílého vína
kousek skořicové kůry
několik hřebíčků
1 balíček čiré dortové polevy
50 g nasekané čokolády.
 

Postup

Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně zašleháme vejce. Mouku smícháme s kypřícím práškem a kakaem a zapracujeme do žloutkové pěny. Vypracujeme hladké těsto. Troubu předehřejeme na 175 °C. Rozvírací formu o průměru 28 cm vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem, uhladíme a pečeme asi 50 min. Vyjmeme z trouby, dáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
Povrch poklademe ozdobně půlkami kompotovaných hrušek (dobře okapaných). Čirou polevu připravíme podle návodu na obalu, jako tekutinu použijeme bílé víno, které doplníme kořením. Koření samozřejmě vyjmeme dříve, než polevu nalijeme na hrušky. Čokoládou ozdobíme po obvodu moučníku.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".