Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Filé po rouensku
(Cir)
recept číslo: 2568
firouen.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g rybího filé
100 g slaniny
2 kelímky zakysané smetany
200 g ementálu
2 lžíce kaparů
šťáva z jednoho citrónu
2 lžíce dijonské hořčice
sůl
bílý pepř
 

Postup

Rybí filé necháme rozmrazit, papírovým ubrouskem odstraníme přebytečnou vodu. Pokapeme ho citrónem. Slaninu nakrájíme a opečeme. Polovinu rozložíme na dno zapékací misky. Filé osolíme a opepříme a naskládáme na slaninu. Každý kousek z vrchu potřeme hořčicí, posypeme kapary a zbývající slaninou. Zalijeme zakysanou smetanou a pečeme v troubě předehřáté asi na 200 st. C po dobu zhruba 20 minut. Potom posypeme hrubě nastrouhaným sýrem a ještě 10 minut zapečeme.
Jako přílohu můžeme použít brambory, ale třeba i chléb. Kapary lze nahradit na drobné kostičky nakrájenou kyselou okurkou.
Poznámka:
Na pohled to nijak moc nevypadá, ale má to výbornou chuť.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".