Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky jako do guláše, slaninu na malé kostičky a pórek velmi nadrobno. V kastrolu smažíme slaninu, až pustí tuk. Přidáme máslo a po jeho rozpuštění nakrájený pórek. Pórek smažíme pomalu, aby zůstal křehký a nespálil se. Nakrájené maso osolíme, posypeme kmínem a přidáme k masu. Za stálého míchání maso opečeme. Potom vmícháme nakrájená rajčata, přiklopíme pokličkou a na mírném příkonu tepla dusíme. Podle potřeby podléváme, maso by mělo být zakryté vodou po celou dobu dušení.
Maso je měkké zhruba za hodinu, odkryjeme pokličku a necháme skoro všechnu tekutinu vysmahnout. Často mícháme, zejména ode dna. Potom maso zaprášíme hladkou moukou, promícháme a zalijeme malým množstvím studené vody, aby se mouka dobře rozpustila. Nakonec přidáme rajčatový protlak a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Omáčky by nemělo být moc, měla by maso jen obalit. Omáčku ochutnáme a podle potřeby přisolíme a přisladíme (záleží na chuti rajčat).
Podáváme s rýží, těstovinami nebo můžeme vyzkoušet špecle (i u nás je lze koupit v normálním supermarketu).