Z prosáté mouky, nakrájeného másla a tvarohu vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladnu odpočinout. Rozinky nejdříve spaříme horkou vodou, necháme okapat a pak namočíme do rumu. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme je na kostičky. Pokapeme je citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Potom je promícháme s rozinkami (bez rumu), ořechy a skořicí.
Těsto vyjmeme z chladna a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem. Těsto rozkrojíme na 3 stejně velké části a z každé vyválíme na pomoučené pracovní ploše co nejtenčí obdélník. Střední pruh těsta (kam přijdou jablka), potřeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhankou. Třetinu jablečné směsi rozložíme do středního pruhu na těsto, přehneme jednu stranu těsta přes jablka, na povrchu potřeme rozšlehaným vajíčkem a přes to přehneme druhou stranou těsta. Konce závinu přehneme nahoru a také potřeme vajíčkem. Pomocí utěrky přeneseme na plech a pokračujeme dalšími dvěma záviny.
Na plechu potřeme všechny záviny na povrchu rozšlehaným vajíčkem a každý několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C. Ještě horké záviny potřeme rozpuštěným máslem a poprášíme moučkovým cukrem.