Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jablečný závin z tvarohového těsta
(HRy)
recept číslo: 2566
tvastru.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g másla
250 g měkkého tvarohu
250 g hladké mouky
1 kg jablek
50 g rozinek
100 g ořechů
1 lžička skořice
2 lžíce rozpuštěného másla
2 lžíce strouhanky
1 vejce na potření
 

Postup

Z prosáté mouky, nakrájeného másla a tvarohu vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladnu odpočinout. Rozinky nejdříve spaříme horkou vodou, necháme okapat a pak namočíme do rumu. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme je na kostičky. Pokapeme je citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Potom je promícháme s rozinkami (bez rumu), ořechy a skořicí.
Těsto vyjmeme z chladna a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem. Těsto rozkrojíme na 3 stejně velké části a z každé vyválíme na pomoučené pracovní ploše co nejtenčí obdélník. Střední pruh těsta (kam přijdou jablka), potřeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhankou. Třetinu jablečné směsi rozložíme do středního pruhu na těsto, přehneme jednu stranu těsta přes jablka, na povrchu potřeme rozšlehaným vajíčkem a přes to přehneme druhou stranou těsta. Konce závinu přehneme nahoru a také potřeme vajíčkem. Pomocí utěrky přeneseme na plech a pokračujeme dalšími dvěma záviny.
Na plechu potřeme všechny záviny na povrchu rozšlehaným vajíčkem a každý několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C. Ještě horké záviny potřeme rozpuštěným máslem a poprášíme moučkovým cukrem.

Názory čtenárů

Já zase dávám místo 250g hery jen 150g a je vynikající.
Jarka dne 4.10.2013 16:13:11
Znám, ale já na místo hladké mouky dávám polohrubou. Dříve jsem také dělala z hladké, ale pak jsem někde četla polohrubou a řekla bych, že je hezčí z polohrubé.
Boža dne 29.11.2009 17:42:52
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".