Zelnou hlávku očistíme a povaříme vcelku asi 5 minut v horké vodě. Potom odebereme asi 16 listů a silná žebra naplocho seřízneme (ale list neprořízneme). Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. Sušená rajčata také posekáme a s česnekem a cibulí je osmahneme na 2 lžících olivového oleje. Přidáme krupici a vývar a asi 5 minut povaříme. Pak necháme na mírném ohni stát, až krupice vsákne vývar.. Ochutíme citrónovou kůrou a kořením.
Rajčata nařízneme do křížku, spaříme, oloupeme a nakrájíme na drobnější kostičky. Asi třetinu rajčat promícháme s krupicovou směsí a strouhankou. Vždy dva zelné listy položíme přes sebe, naplníme kořeněnou krupicovou směsí s rajčaty, stočíme do závitku a vložíme do tukem vytřené zapékací misky. Zbylá nakrájená rajčata smícháme s nasekaným česnekem, 2 lžícemi oleje, vínem a osolíme a opepříme. Touto směsí zalijeme závitkÿ a pečeme asi 60 minut.