Den předem si uvaříme Salko - pro ty, co ho neznají, je to zahuštěné slazené mléko v konzervě (400 g). Neotevřenou konzervu vložíme do vody a vaříme asi 2 hodiny. Konzeva musí být ponořená, vodu podle potřeby dolijeme. Necháme vychladnout do druhého dne.
Příprava těsta:
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, potom vmícháme mléko, olej a mouku promíchanou s práškem do pečiva a kakaovým práškem. Nakonec přidáme ušlehaný tuhý sníh z bílků a pouze lehce zamícháme. Rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme při teplotě asi 200 st. C.
Krém 1:
Nejdříve si z půl litru mléka, dvou pudinků a dvou vanilkových cukrů uvaříme pudink a necháme téměř vychladnout (neměl by být úplně studený). Změklé máslo ušleháme s cukrem a po částech vmícháme připravený pudink. Tímto pudinkovým krémem potřeme upečenou placku. Povrch poklademe BeBe sušenkami.
Krém 2:
Do vychladlého salka zašleháme změklé máslo a rozetřeme na vrstvu BeBe sušenek.
Povrch moučníku můžeme pocákat čokoládovou polevou.
Poznámka:
Moučník jsem zatím nepřipravovala, jen ochutnala. Je moc dobrý, ale se zřetelem na množství použitého tuku je to kalorická bomba. Takže alespoň nakrájet na malé kousky a nabízet všem okolo.