Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Telecí maso na paprice
(vvk)
recept číslo: 2548
telepap.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

750 g telecího z plece
80 g másla
40 g slaniny
60 g cibule
sůl
sladká mletá paprika
30 g hladké mouky
1/8 litru sladké smetany
vývar z masa či zeleniny
 

Postup

Omyté a osušené telecí maso nakrájíme na větší kostky. V kastrole rozpustíme máslo, vložíme do něj na kostičky pokrájenou slaninu a trochu ji vyškvaříme. Pak přidáme jemně nakrájenou cibuli, trochu ji osmahneme a zaprášíme paprikou. Nakonec přidáme nakrájené maso, osolíme ho, promícháme a jakmile se zatáhne, podlijeme ho vývarem. Snížíme příkon tepla a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Vývar podle potřeby přiléváme.
Po uplynutí uvedené doby necháme šťávu trochu vydusit, aby byla hustá, pak ji zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, promícháme a podlijeme smetanou. Přidáme opět trochu vývaru a maso dodusíme do měkka. Můžeme také přidat lžíci kečupu (omáčka má pak lepší barvu) a lžíci vína.
Podáváme s rýží, těstovinami nebo s knedlíkem, ale jako přílohu můžeme použít i pečivo.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".