Celer neloupeme, jen očistíme a v osolené a slabě okyselé vodě vaříme téměř do měkka (neměl by se rozpadat). Po vyjmutí ho necháme zchladnout, potom ho oloupeme a nakrájíme na 4 plátky o síle asi 15 mm. Každý plátek osolíme a opepříme, namočíme v těstíčku a usmažíme. Zlatožluté celerové řízky uchováme v teple (položíme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk). Na kousku másla opečeme po obou stranách kolečka ananasu a políme je na usmažený celer. Plátek šunky srolujeme, položíme přes střed ananasu a připevníme párátkem. Ozdobíme olivami (buď nakrájenými na kolečka nebo v celku a zelenou petrželkou. Podáváme s tatarskou omáčkou.
Můžeme podávat bez přílohy jako předkrm, nebo s vařeným bramborem.