Mouku prosijeme do mísy, smícháme s 1 žloutkem, solí a olejem a přidáme asi 125 ml vlažné vody. Těsto zpracujeme do hladkého bochánku a několikrát jím udeříme o pracovní plochu. Poté ho přikryjeme teplým kastrolem (nebo nahřátou miskou) a necháme asi 30 minut odpočinout.
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky dotuha ušleháme, žloutky utřeme s cukrem a citrónovou šťávou do pěny. Tvaroh a jablečné plátky vmícháme do žloutkového krému. Nakonec lehce vmícháme sníh.
Těsto vyválíme na pomoučené utěrce a opatrně roztahujeme rukama do tenka tak, jak je to možné. Přitom potíráme těsto olejem, aby se nepotrhalo. Na těsto rozprostřeme náplň a posypeme rozinkami. Závin za pomoci utěrky zabalíme a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Položíme samozřejmě spojem dolů. Potřeme žloutkem a pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů C.