Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Losos grilovaný s bylinkami
(cas)
recept číslo: 2525
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 porce lososa
sůl
mletý pepř
šťáva z 1 citrónu
2 lžíce červeného vinného octa
50 ml olivového oleje
čerstvé bylinky
2 stroužky česneku
100 ml suchého bílého vína
 

Postup

Pokud jsou porce lososa s kůží, opatrně ji stáhneme. Maso omyjeme a osušíme, osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem. Citrónovou šťávu smícháme s vinným octem a porce lososa pokapeme.
Připravíme si čtyři dostatečně velké kusy alobalu a uprostřed na jedné straně je potřeme olivovým olejem. Bylinky (například zelenou petrželku, bazalku a kerblík) opláchneme, necháme okapat a nasekáme. Porce masa položíme doprostřed alobalu. Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme s bylinkami, k tomu přidáme bílé víno a zbytek olivového oleje. Touto směsí rybu pokapeme. Vytvoříme dobře uzavřené balíčky a vložíme je na předehřátý gril (nemusí být příliš rozpálený). Grilujeme asi 10 až 15 minut (podle velikosti porcí).
Poznámka:
Rybu obecně solíme a kořeníme trochu více než maso. V tomto případě nešetříme bylinkami.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".