Pokud jsou porce lososa s kůží, opatrně ji stáhneme. Maso omyjeme a osušíme, osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem. Citrónovou šťávu smícháme s vinným octem a porce lososa pokapeme.
Připravíme si čtyři dostatečně velké kusy alobalu a uprostřed na jedné straně je potřeme olivovým olejem. Bylinky (například zelenou petrželku, bazalku a kerblík) opláchneme, necháme okapat a nasekáme. Porce masa položíme doprostřed alobalu. Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme s bylinkami, k tomu přidáme bílé víno a zbytek olivového oleje. Touto směsí rybu pokapeme. Vytvoříme dobře uzavřené balíčky a vložíme je na předehřátý gril (nemusí být příliš rozpálený). Grilujeme asi 10 až 15 minut (podle velikosti porcí).
Poznámka:
Rybu obecně solíme a kořeníme trochu více než maso. V tomto případě nešetříme bylinkami.