Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ovocné knedlíky dle Čiriny
(Cir)
recept číslo: 2516
jahcir.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

2 balíčky polotučného tvarohu
2 vejce
150 až 200 g hrubé mouky
110 g strouhanky
Ovoce (jahody, meruňky) Na posypání:
250 g tvrdého tvarohu
50 g másla
moučkový cukr
 

Postup

Nejdříve si připravíme ovoce - očistíme, opláchneme a necháme oschnout. Pokud by zůstalo vlhké, špatně by se do knedlíků balilo. Z tvarohu, vajec, mouky a jemné strouhanky uhněteme hladké těsto - mělo by být středně tuhé, aby se s ním dobře pracovalo. Množství mouky je závislé na druhu tvarohu, začínáme na 150 g a podle potřeby přidáváme. Těsto rozválíme na pomoučené vále, rozkrájíme na čtverečky a do každého čtverečku zabalíme kousek ovoce. Pomoučenýma rukama v dlani tvarujeme menší knedlíky. Vkládáme je do vařící vody, vařečkou je lehce oddělíme ode dna a vaříme je krátce podle velikosti knedlíků. Jahodové z větší jahody se vaří asi 7 minut od chvíle, kdy se voda po vložení knedlíků začne znovu vařit.
Vyjmeme je děrovanou naběračkou a na talíři je vidličkou propícháme, aby z nich vyšla pára. Můžeme je posypat cukrem, nastrouhaným tvrdým tvarohem a zakapat rozpušteným. Nebo je můžeme polít zakysanou smetanou, ve které jsme rozmačkali několik jahod a pocukrovat. Nebo posypeme třeba na másle opečenou strouhankou.
Volně podle knížky Vaření s Čirinou

Názory čtenárů

Vařila jsem tyto knedlíky dost s nedůvěrou, strouhanku jsem ještě nikdy do těsta na knedlíky nepoužila. Ale jsou výborné, nadýchané. Z uvedeného množství bylo 36 jahodových knedlíčků jedna báseň.
Magda dne 19.6.2010 18:16:12
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".